Colchester was given a grant of murage dated 12/12/1382.

Wording
Exemption, for five years, Colchester, in aid of their expenses in enclosing their town with a wall of stone and lime, from sending any of their number to Parliament. {Rolls of Parliament: vol. iii. p. 395.} By p.s.
Pat. 6 Ric. II. p. 2. m. 26.
R. Omnib' ad quos &c. Salutem. Sciatis quod de gra' nostra sp'ali concessim' Nob' Burgensib' Ville ñre Colcestrie, in auxilium expensar' quas ipsi sup' clausura dicte Ville Muro de petra & calce, in resistenciam Inimicor' si qui Villam illam forsan invade vellent, appoñe intendunt, ad quod opus implendum firmum p'pofitum jam sumpsunt, sicut dicunt: quod ipsi p' quinque annos proximo sequentes plenarie completos penitus sint exoñati ad mittend' aliquos Burgenses sous dicte Ville ad Parliamenta nostra infra idem tempus tenenda; ita semper quod iidem Burgenses dictam opus infra praedictos quinq; annos ppoficiant juxta posse suum, ut predictem est. In cujus &. T. R. apud Westm' xii die Decembr'.
Per Breve de Privato Sigillo.

Granted by Richard II. (Regnal year 6). Granted at Westminster. Granted by p.s. .
Strachey, J. (ed), 1763-83, Rotuli Parliamentorum; ut et Petitiones, et Placita in Parliamento 1278-1503 Vol. 3 p. 395-6 online copy

Cooper, Janet (ed), 1994, VCH Essex Vol. 9 p. 248-51 online copy
Turner, H.L., 1971, Town Defences in England and Wales (London) p. 42, 125