Drogheda in Meath (Drogheda ex parte midie) was given a grant of murage dated 1323.

Pro burgensibus ville de Drogheda ex parte midie de pecunia eis allocanda pro muris reparandis.
Edwardus dei gracia Rex Angl' Dominus Hibern & Dux Aquit' Thes' & Baron' suis de scaccario Dubl'n salutem. Supplicarunt nobis burgens'nostri ville de Drogheda ex parte midie quod cum nuper de bono nostro concesserimus eis quandam pecunie summam pro muris & turell' ville praedicte reparand' & firmand' pro defensione ejusdem ville contra scotos & alios inimicos nostros mandaverimus vobis per breve nostram quod eisdem Burgens' dictam pecunia summam de custum' & firmis nostris nobis in villa praedicta debitis precip{ } & eis inde allocacionem faceretis iidemque Burgens' de summa illa magnam pertem preceperint & inde allocacionem h'u{ } sicut dicunt ac quedam pars summe illius propter urgencia negocia nostra aretro existat & velimus eis satis{faccio}nem inde facere exhiberi Nos eorum supplicacioni volentes annuere in hac parte vobis mandamus quod inspct{ } nostro praedicto quod penes vos residet ut dicitur si inveneritis ita esse tunc computato cum eisdem de perticul' eis p'{ } occasione solutis seu allocatis ad scaccariam praedictam dictis Burgens' de eo quod eis inde aretro adhuc inveniri contigerit d'{cam} allocacionem in firma sua ville praedicte ad dictum scaccarium habere faciatis Et vobis { } Thes' inde in compoto vostro allocacion' debitam fieri faciemus T' meipso apud fforest{ sexto}decimo.

Granted by Edward II. (Regnal year 16). Granted at Forest { }. Granted by King.
Primary Sources
Commissioners on the Public Records of Ireland, 1889 (prepared 1829-30), Chartae Privilegia et Immunitates, being transcripts of charters and privileges to cities, towns, abbeys and other bodies corporated, 18 Henry II. to 18 Richard II., 1171 to 1395 (Dublin; Irish Record Commission) p. 52 (ref E Rot. Mem. 16, 17 Edw. II. m. 12 d)

Comments
It seems Edward II. granted to this, as to the other corporation, a sum of money for the repair of their walls and towers, and their defence against the Scots and other enemies, a writ of the 16 Edward II. being extant, (Rot. Mem. 16, 17 Edw. II. m. 12, d.) commanding the treasurer and barons of the Exchequer to make a certain allowance in the account. (MCI)
Not in CIRCLE, presumably because a memoranda roll.

¤¤¤¤¤