Bath (Bathon') was given a grant of murage dated 29/9/1219.

RESIDUUM DE DOREST' ET DE SUMERSET' QUIA NON ERAT IBI LOCUS
J. Bathon' episcopus r.c. de xxxv li. de firma de Cungreabir' de anno xvijmo R. J. Et de lxx li. de eadem firma de doubus annis proximo sequentibus tempore guerre. In thes. xxv li. Et Roberto de Muscegros xxxv li. quas ei pacavit per preceptum R. de eadem firma per breve R. de quibus idem Robertus debet respondere. Et in munitione et firmatione civitatis Bathon' tempore R.J. patris R. xxx li. per breve R. quod attulit de computandis sibi lxxviij li. in eadem munitione et firmatione. Et debet xv li.
H. Linc' episcopus J. Bathon' {episcopus} pro eo r.c. de xx li. num. pro {pro interlines} xvj li. bl. de firma de Ceddr' et Axebrig' de anno xvijmo R.J. In thes. nichil. Et in munitione et firmatione civitatis Bathon' xviij li. per {Followed by idem expunged.} breve supradictum. Et fratribus de Chartusa xl s. in pastura de Ceddreford'. Et Q. E.
J. episcopus Bathon' r.c. de {de has been corrected.} lx li. de firma civitatis Bathon' de anno xvijmo R. J. et anno proximo sequenti. In thes nichil. Et in predicta munitione et firmatione predicte civitatis xxx li. per supradictum breve. Et Savarico de Malo leone xxx li. per idem breve quas extorsit ab eo tempore quo fuit constabularius Bristoll' sicut in litteris eiusdem Savarici continetur patentibus quas ipsi episcopo inde fecit de quibus debet respondere. Et Q. E.
Item episcopus r.c. de xx li. de firma de la Berton' de anno xvijmo R. J. Et de xl li. de eadem firma de doubus annis proximo sequentibus. In thes. nichil. Et Savarico predicto xx li. per supradictam breve sicut continetur in litteris eiusdem S. de quibus debet respondere. {de ... respondere interlined.} Et Hugoni de Vivon' x li. per idem breve quas idem H. similiter extorsit ab eo tempore quo ipse fuit constabularius predicti castri Bristoll' sicut eciam littere ipsius H. protestantur quas idem episcopus inde {Followed by habet cancelled.} attulit {attulit interlined.} patentes de quibus debet respondere. {de ... respondere interlined.} Et eidem H. x li. de predicta firma et firma Bathon' per breve R. quod est in forulo Marescalli de quibus debet respondere. Et debet episcopus xx li. Idem r.c. de eodem debito. In thes. nichil. Et in munitione et firmatione civitatis Bathon' tempore R. J. patris R. xx li. breve R. Et Q. E.

Granted by Henry III. (Regnal year 3).
Primary Sources
The Great Roll of the Pipe for the third year of the reign of King Henry III: Michaelmas 1219 (Pipe Roll Society 80) p. 157-8

Comments
BATH 3751 1648. Borough early tenth century (Defence, pp. 190-1). Mint before 924-1154. 1334 Subsidy £133.33. Roman spa town, city c.675, burh in Burghal Hidage and borough in Domesday Book (Defence, pp. 190-1; BF, p. 154). Bishopric transferred in 1090 from Wells, Somerset (q.v.); shared in 1197-1202 with Glastonbury, Somerset (q.v.) and with Wells from 1244. Market town c.1600 (Everitt, p. 471). Fair 1587, 2 Feb (Harrison, p. 392). (Letters, S., 2003, Gazetter of Markets and Fairs in England and Wales to 1516 (Centre for Metropolitan History) online copy)

¤¤¤¤¤