Dublin (Dubline) was given a grant of murage dated 15/6/1278.

Wording
Grant to the citizens of Dublin of murage for five years from Midsummer, to be taken by view and testimony of the justiciary, their former grant of the same having now expired.
Rex omnibus ballivis et fidelibus suis de terra Hibernie ad quos, etc., salutem.
Cum dudum, per literas nostras patentes, concesserimus civibus nostris Dubline, in auxilium ville sue claudende ad securitatem et tucionem ejusdem ville et parcium adjacencium, quod de rebus et mercandisis venalibus ad predictam villain suam venientibus quasdem caperent consuetudines ad terminum qui jam preteriit, prout in predictis Uteris nostris patentibus plenius continetur.
Nos ad instanciam civium predictorum eis gratiam facere volentes uberiorem, concessimus eis in auxilium ville sue predicte claudende, quod consuetudines predictas percipiant et habeant de hujusmodi rebus et mercandisis venalibus ad predictam villam venientibus a festo Sancti Johannis Baptiste proximo futuro, usque ad finem quinquo annorum proximo sequencium completorum, juxta articulos contentos in literis predictis.
Ita quod pecunia proveniens de consuetudinibus predictis per visum et testimonium justiciarii nostri Hibernie, qui pro tempore fuerit, et aliorum proborum et legalium hominium de civitate predicta, qui inde coram prefato justiciario per racionabilem computacionem respondeant, in factura murorum et claustura ville predicte fideliter apponatur.
In cujus etc. Teste, etc., ut supra. — {Rege, apud Westmonasterium, decimo quinto die Junii, 1278.}

Granted by Edward I. (Regnal year 6). Granted at Westminster.
Primary Sources
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1901, Calendar of Patent Rolls Edward I (1272-81) Vol. 1 p. 270 online copy
Gilbert, J.T. (ed), 1870, Historic and Municipal Documents of Ireland, 1172-1320 (Rolls Series 53) p. 187-88 online copy

Comments
Is there a reason for the Calendarists transcribing 'festo Sancti Johannis Baptiste' as 'midsummer'?
Dublin received more charters and other grants than any Irish town and generally set the pattern for such measures-the early ones were short term and infrequent, but right from the start involved the taking of tolls-1221, 1233, 1250-and monetary grants 1223-5 (out of fee-farm). There was an apparent gap, 1255-1278, after which a series of more eloborate but still short-term charters covered the years until 1302 (CDI and II, HMD), (Thomas)
Gilbert seems to do a full transcription so the scribes did not always rewrite the long lists of goods.

¤¤¤¤¤