Stafford (Staff') was given a grant of murage dated 12/5/1215.

Wording
Rex Probis homnibus suis Staff' salutem. Sciatis quod mandavimus Vicomes nostro Staff' quod sine inpedimento promittat vos villam vostram claudende et firmare, et ideo vobis mandamus quod sub quanta poteritis festin' et diligencia illam claudende et firmare studeatis. Mandavimus etc. Hugo de Neville quod vobis maremium habere facit in loco aptiori et propinquiori ad illam claudendam et firmandam. Teste ut supra.
45. Rex vicecomitit Staff' salutem. Scias quod licenciam dedimus probis hominibus nostris Staff' quod villam suam firment et claudant. Et ideo tibi precipimus quod eos sine impedimento illam claudere et firmare permittas. Teste me ipso apud Waling', xii die Maii.
46. Rex H. de Neuvill' salutem. Mandamus vobis quod sine dilacione habere faciatis probis hominibus nostris Stafford' mairemium in bosco apiciori et propinquiori ad villam suam claudendam et firmandam. Apud Waling', xii die Maii.
47. Rex probis homnibus suis Staff' salutem. Sciatis quod mandavimus vicomiti nostro Staff' quod sine inpedimento permittat vos villam vostram claudere et firmare. Et ideo vobis mandamus quod sub quanta poteritis festinacione et diligentia illam claudere et firmare studeatis. Mandavimus etiam Hugoni de Nevill' quod vobis mairemium habere facit in loco apciori et propinquiori ad illam claudendam et firmandam. Teste me ipso apud Walingef', xii die Maii.

Granted by John. (Regnal year 16). Granted at Wallingford.
Primary Sources
Hardy, T.D. (ed), 1833, Rotuli Litterarum Clausarum in turri Londinensi (1204-24) (Record Commission) Vol. 1 p. 199b
The Memoranda Roll of the tenth year of the Reign of King John (1207-8) : together with the Curia Regis Rolls of Hilary 7 Richard I (1196) and Easter 9 Richard I (1198). A roll of plates held by Hugh de Neville in 9 John (1207-8), and fragments of the close Rolls of 16 and 17 John (1215-16) (Pipe Roll Society 69) p. 136 no. 45-7 (Close Roll for 1215)

Coulson, C., 1995, 'Battlements and the Bourgeoisie: Municipal Status and the Apparatus of Urban Defence' in Church, Stephen (ed), Medieval Knighthood Vol. 5 (Boydell) p170n201

A grant of timber was received in 1215
STAFFORD 3922 3232. Borough 913 (BF, p. 163). Mint 924-1154. 1334 Subsidy £144. Burh built by Aethelflaed of Mercia in 913. Shire town in 1016. Borough in Domesday Book (BF, p. 163; Darby, p. 367). Market town c.1600 (Everitt, p. 471). See also VCH Staffordshire vi, p. 213. (Letters, S., 2003, Gazetter of Markets and Fairs in England and Wales to 1516 (Centre for Metropolitan History) online copy)

¤¤¤¤¤