Dublin was given a grant of murage dated 18/7/1221.

Wording
Hibernia. Rex justiciario suo Hybernie, salutem. Sciatis quod concessimus probis hominibus nostris de Dublin, in auxilium ville sue claudende, ad securitatem et tuitionem ejusdem ville, simul et partium adjacentium,
de quolibet sacco lane qui Dubliniam vendendus venerit, tres denarios:
et de quolibet lesto corioruni quod illuc vendendum venerit, sex denarios:
et de quolibet dolio vini quod illuc vendendum venerit, duos denarios,
videlicet, usque ad etatem nostram. Ita tamen quod occasione hujus concessionis nostre nichil inde capiatur postquam ad etatem pervenerimus, set statim ex quo pervenerimus ad etatem cadat lla consuetudo, et penitus aboleatur. Et ideo vobis mandamus quod hanc concessionem nostram clamari faciatis et firmiter observari usque ad etatem nostram, sicut predictum est.
Teste H. etc., apud Westmonasterium, xviij die Julii, anno regni nostri v. Per eundem et consilium domini regis.
July 18. 1002. The K. to his justiciary of Ireland Grant to the men of Dublin of the following customs to enable them to inclose their city for the security and defence of that city and of the adjacent parts :-
For each sack of wool on sale in Dublin, 3d.;
each last of hides, 6d.;
and from each hogshead of wine, 2d.
This custom to be leviable till the K. shall reach his full age, and then to cease. Mandate that it be so proclaimed and observed. Westminster. A similar mandate to Geofirey de Mariscis, justiciary of Ireland. {Pat, 5 Hen, IIL, p. 1, m. 2.}
Henry III. VII.-1221, July 18. Westminster. Henry III. :
Permission to his good men of Dublin, in aid of inclosing that city, and for the security and protection of it, as well as of the adjacent parts, to levy tolls as follow on articles brought to Dublin for sale:
of every sack of wool, three pence;
of every last of hides, six pence;
of every butt of wine, two pence.
This permission to continue only until the King comes to age, and no longer. - {6 Henry III.}
Rex justiciario suo Hibernie salutem.
Sciatis quod concessimus probis hominibus nostris Dubline, in auxilium ville sue claudende ad securitatem et tuicionem ejusdem ville, simul et parcium adjacencium:
De quolibet sacco lane qui Dublinam vendendus venerit tres denarios;
Et de quolibet lesto coriorum quod illuc vendendum venerit sex denarios;
Et de quolibet dolio vini quod illuc vendendum venerit duos denarios;
Videlicet usque ad etatem nostram.
Ita, tamen, quod, occasione hujus concessionis nostre, nichil inde capiatur postquam ad etatem pervenerimus, sed statim ex quo pervenerimus ad etatem cadat illa consuetudo et penitus aboleatur.
Teste, Huberto de Burgo, justiciario nostro. Apud Westmonasterium, decimo octavo die Julii anno quinto. Per eundem et consilium Domini Regis.
Eodem modo scribitur Galfrido de Marisco, justiciario Hibernie.

Granted by Henry III. (Regnal year 5). Granted at Westminster.
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1901, Calendar of Patent Rolls Henry III (1216-25) Vol. 1 p. 297
Sweetman, H.S. (ed), 1875, Calendar of Documents Ireland 1171-1251 (London) p. 154 No. 1002 online copy
Gilbert, J.T. (ed) et al, 1889, Calendar of the ancient records of Dublin Vol. 1 p. 7 online copy
Gilbert, Sir John Thomas (ed.). 1870, Historic and Municipal Documents, Ireland, A. D. 1172-1320. From the Archives of the City of Dublin, etc. London p. 76-77 online copy

Ballard, A. and Tait, J. (eds), 1923, British borough charters, 1216-1307 p. 347-8 online copy

Comments
In 1223 Henry III was declared to be of age by Pope Honorius III, but he took over the government only in 1227 when he was twenty. He actually became 21 on 1 Oct 1228 so tax may have been taken up to this date.

¤¤¤¤¤