Back to list
In 1379 July 4, Ricardus Lescrop, Cancellarius noster (Richard, Lord Scrope) was granted, by Richard II, (In year 3 of his reign) a Royal licence to crenellate Bolton (Bolton Castle)
Licence for Richard Lescrope to crenellate his manor of Bolton in Wencelowedale or a place within it with a wall of stone and lime. By p.s. (CPR)

Ricardus Lescrop, Cancellarius noster in Wencelowedale ... seu unam placeam infra idem manerium ... Bolton, Yorkshire. (Turner and Parker)

Richardus Dei gracia rex Angliae et Francia et dominus Hibernie, omnibus ad quos presentes litterae prevenerint salutem, sciatis quod de gracia nostra speciali concessimus & licentiam dedimus pro nobis & heredibus nostris dilecto & fideli nostro Ricardo Lescrop, cancellario nostro, quod ipse manerium suum de Bolton in Wencelaw Dale, seu unam placeam infra idem manerium muro de petre & calce firmare & kernellare & manerium illud ceu placeam, illam sic firmatum & kernellatum vel firmatam & kernellatam, tenere possit sibi & heredibus suis imperpetuum sine occasione vel impedimento nostri vel heredum nostrorum vel heredum nostrorum quorumcunque. In cujus rei testimonium has literas nostras fieri fecimus patentes. Teste meipso apud Westmonasterium quarto die Julij anno nostri tertio. Per breve de privato sigillo. Waltham. {Grose}

Granted at Westminster. Grant by privy seal.

Scrope, Richard, first Baron Scrope of Bolton (c.1327–1403)
Scrope, Richard, first Baron Scrope of Bolton (c.1327–1403), soldier and administrator. Long royal service as Treasurer, steward of the royal household and, at this time, chancellor of England.

'Richard Scrope had achieved one of the most spectacular feats of social climbing in fourteenth-century England, which had propelled the Scropes of Bolton into the ranks of the peerage'. (King, 2007, p. 392)

¤¤¤¤¤