Gloucester was given a grant of murage dated 18/9/1260.

Wording
De muragio Glouc'.—Cum rex dudum concesserit burgensibus regis Glouc' muragium ad villam Glouc' claudendam et muros ejusdem emendandos et reparandos, et rex ad instanciam quorundam de partibus illis propter caristiam temporis muragium illud postmodum suspenderit ad tempus, pro eo quod datum erat regi intelligi quod patria Glouc' occasione illius muragii ultra modum gravata fuit et dampnificata, et dictum muragium nondum regi aut dicte ville cessit in commodum aut utilitatem; rex, volens quod dicta villa claudatur, concessit predictis burgensibus suis muragium predictum capiendum sicut illud prius capere consueverunt, ita tamen quod totum dictum muragium per visum Mathie Bezyl vel constabularii castri regis Glouc' ponatur ad villam predictam claudendam et muros ejusdem emendandos et reparandos et ad commodum et utilitatem regis et ville predicte sicut predictum est. Et mandatum est vicecomiti Glouc' quod predictos burgenses regis muragium predictum colligere permittat sine impedimento sui vel ballivorum suorum sicut predictum est. Teste ut supra. {Teste rege apud Merleberg' xviij°. die Septembris}
Eodem modo mandatum est Mathie Bezyll'. Teste rege apud Merleberg' xviij°. die Septembris.

Granted by Henry III. (Regnal year 44). Granted at Marlborough.
Stamp, A.E. (ed), 1934, Calendar of Close Rolls, Henry III Vol. 11 p. 117 online copy

Comments
The grant of 14th of May was suspended on 19th June for investigation of it need. This is the investigation which state it can continue under the audit of the Constable of Gloucester Castle.

¤¤¤¤¤