Gloucester (Glouc') was given a grant of murage dated 23/3/1266.

Wording
Pro abbate Glouc'. De consuetudinibus ibidem capiendis ad reparacionem muri ville ejusdem.—Rex ballivis et probis hominibus Glouc' salutem. Cum ad tuicionem et securitatem ville vestre et partium illarum in auxilium ejusdem ville claudende vobis concesserimus quasdam consuetudines ad tempus capiendas de rebus venalibus in villam venientibus ac per defectum muri reparacionis ejusdem ville subtus abbaciam Glouc' posset adeo de facili periclum evenire ville predicte sicut alibi circa villam eandem per defectum reparacionis muri ejusdem, vobis mandamus quatenus de pecunia proveniente de consuetudinibus predictis ad defectus muri subtus abbaciam suam reparandos sicut vos alios defectus circa eandem villam reparari faciatis; ipsum abbatem consuetudines hujusmodi de rebus venalibus tenentium suorum venientium in villam predictam capere permittatis. Teste rege ut supra. {Teste rege apud Westmonasterium xxiij. die Marcii.}

Granted by Henry III. (Regnal year 50). Granted at Westminster.
Stamp, A.E. (ed), 1937, Calendar of Close Rolls, Henry III Vol. 13 p. 180-81 online copy

Comments
For the Abbot of Gloucester. About the customs there to be taken for the repair of the walls of the town. King to the bailiffs and good men of Gloucester, greetings.
For the protection and security of your town, and the party in aid of the enclosing of that town, to you we have granted certain customs, for the time being, for things on sale in the town for the defects in the repair of the walls, of the said town, beneath the abbey of Gloucester.
it could so easily happen to the risk of the said town, as elsewhere around the town for lack of repair of the wall, to you order the money arising from the lack of customs under the walls of its abbey, you repaired like other defects may be repaired in the same town, the abbot of the customs of them that hold the aforesaid town to take of their salable things which come into surrender.

¤¤¤¤¤