Berwick-upon-Tweed (Berewici super Twedam) was given a grant of murage dated 15/10/1354.

Wording
Iterum mandatur quod novum subsidium exigatur de lanis in portu Berewici pro reparatione murorum, &c.
Rex dilictis & fidelibus suis Richardo de Stanhope Roberto de Clyfford & Johani de Greystanes salutem Ouia datum est nobis intelligi quod muri ville nostre Berewici super Twedam in parte jam de novo diruti & ad terram prostrati & in parte minantur ruinam in preteque in tantum detiorantur quod nisi citius repararentur & emendentur de periculosa praeditioneipsius ville summe soliciti considerantesque quod hii qui de bonis & muscimoniis ad dictam villam adductis & de eadem villa eductis commodum optinent & reportant ad reparatorem & emendatorem murorum praedictorum subvenire tenentur concessimus in subsidium reparatoris & emendatoris murorum praedictorum
de quolibet sacco lanae de crescentia Scotie quem alienigene in dicta villa non residentes a portu ejusdem ville educent dimidiam marcam
et de quolibet sacco lane hujusmodi de crescentia Scotie per indigenas infra eandem villam residentes ab eodem portu educendo quadraginta denarios
precipiend' per biennium jam proxima futur' ultra custumam inde debitam Et nos de fidelitate vostra considentes assignavimus vos & duos vestrum ad dictam subsidium de singulis saccis lane a portu praedicto educend' per visum & testimonium camerar' nostri ville praedicte qui pro tempore suerit colligend' & recipiend' & ad omnes exitus de eodem subsidio provenientes in reparatore & emendatore defectuum muroram praedictorum quos per dictam camerar' similiter supervideri volumus apponi faciend' Et ideo vobis mandamus quod subsidium praedictam per visum & testimonium camerarii nostri praedicti colligatis & recipiatis & omnes exitus inde provenientes in reparatorem & emendatorem defectuum muroram praedictoram & non in alios usus apponi fac' Volumus autem quod custuma nostra de Janis & aliis mercandisis debita & consueta in portu praedicto per collectores dicte custume per nos assign' colligatur & levetur juxta formam commissionis nostre eis inde forte & quod vos de eandem custuma in aliquo non intromittatis In curus &c. per bienium duratur'.
T. R. Westm' xv die Octobr'. Per ipsum regem & cons,.
Writ {to persons as in Rot. Scot., i, 773, but also including David de Kymbrigeham, John de Duncanson and Simon Chandy}, to collect the subsidy granted for repairing the walls of Berwick. Westminster. By the king and council. (Note) Vacated because otherwise below. {C 71/34, m. l} {Omitted from Rot. Scot., i. 773, where the reissue is printed}.

Granted by Edward III. (Regnal year 28). Granted at Westminster.
Primary Sources
Macpherson, D., Caley, J. and Illingsworth, W. (eds), 1814, Rotuli scotiae in Turri londensi et in Domo capitulari westmonasteriensi asservati (Record Comission) Vol. 1 p. 773
Simpson, G.G. and Galbraith, J.D. (eds), 1986, Calendar of documents relating to Scotland 1108-1516-Supplement (Edinburgh: H.M. General Register House) Vol. 5 p. 387 no. 2010 online copy

¤¤¤¤¤