Limoges (Limovic.) was given a grant of murage dated 22/4/1215.

Wording
Rex dilectis sine capitulo Sancti Stephani et priori et conventui Scanti Andreas et Abbatissae Sancte Marie etc. Mandamus vobis quod auxilium faciatis civibus nostris Limovic. ad civitatem nostram Limovic. firmandam et claudendam, sicut debetis et facere consuevistis {temperibus} patris et fratris nostri. Ita ut vobis inde teneamr ad gratias. Teste me ipso apud Novum Temple London, xxij. die April, anno r. n. xvj.

Granted by John. (Regnal year 16). Granted at New Temple, London.
Primary Sources
Hardy, T.D. (ed), 1835, Rotuli Litterarum Patentium in Turri Londinensi Asservati (1201-16) (Record Commission) p. 134a online copy

Ballard, A. and Tait, J. (eds), 1923, British borough charters, 1216-1307 p. lxviii online copy

Comments
'The only order relating to town walls on the patent rolls of John is one of 1215 for Limoges' (Ballard & Tait)

¤¤¤¤¤