Lincoln (Lincolnie) was given a grant of murage dated 8/4/1225.

Wording
De villa Lincolnie claudenda. Rex majori et probis hominibus Lincolnie, salutem. Sciatis quod concessimus vobis in auxilium ville Lincolnie claudende, ad securitatern et tuitionem ejusdem ville simul et partium adjacentium quod capiatis singulis septimanis usque in tres annos a die Pasche anno regni nostri nono,
de qualibet caretta sive karro comitatus Lincolnie ferente res venales in eandem villam Lincolnie ibidem vendendas, unum obolum:
et de qualibet caretta sive karro alterius comitatus ferente res venales in eandem villain ibidem vendendas, unum denarium:
et de quolibet summagio rerum venalium ibidem vendendarum, preterquam de summagiis busche, unum quadrantem:
et de quolibet equo et equa et bove et vacca venali illuc ductis ad vendenduni, unum obolum:
et de decem ovibus vel porcis venalibus illuc ductis ad vendendum, unum denarium:
et de quinque ovibus vel porcis, unum obolum:
et de qualibet magna nave veniente in villam Lincolnie carcata rebus venalibus ibidem vendendis, viij denarios:
et de qualibet mediocri nave veniente in villam Lincolnie carcata rebus venalibus ibidem vendendis, quatuor denarios:
et de quolibet batello veniente in villam predictam carcato rebus venalibus ibidem vendendis, duos denarios.
Ita quod occasione illius concessionis nostre de hujusmodi carrettis, carris, summagiis, equis, equabus, bovibus, vaccis, ovibus, porcis, vel magna nave, sive mediocri nave, sive batello, veniente in villam predictam rebus venalibus carcato, nichil capiatur post predictum terminum completum: set statim complete termino illo, cadat consuetudo ilia et penitus aboleatur. Et ideo vobis mandamus quod in auxilium ville nostre Lincolnie claudende, consuetudinem predictam capiatis usque ad predictum terminum completum, sicut predictum est.
Teste rege, apud Westmonasterium, viij die Aprilis, coram justiciario et Bathoniensi et Sarresburiensi episcopis.
Et mandatum est vicecomiti Lincolnie quod hanc concessionem domini regis per totam balliam suam clamari faciat et firmiter observari usque ad predictum terminum, sicut predictum est.
Teste ut supra, coram eisdem.

Granted by Henry III. (Regnal year 9). Granted at Westminster.
Primary Sources
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1901, Calendar of Patent Rolls Henry III (1216-25) Vol. 1 p. 518-9 online copy

Comments
LINCOLN 4977 3717. Borough 942 (BF, p. 137). Mint Edmund/Edgar-1154. Viking coins before 924. 1334 Subsidy £1000. Roman colonia. Danish borough annexed by K Edmund in 942. Episcopal see from 1072, when bishopric moved here from Dorchester, Oxfordshire. Borough and civitas in Domesday Book. Willingthorpe, or Westgate, in Lincoln was described as a borough in 1126; the borough was also mentioned in c.1160. The mercatum associated with Lincoln in a charter of K Hen II is a reference to trade in general, rather than to a specific market or to market rights in the city. Lincoln’s outports were Torksey and Boston, Lincolnshire (q.v.) (Darby, p. 366; BF, pp. 137-8; CChR, 1300-26, p. 7; P. Sawyer, ‘Anglo-Saxon Lincolnshire’, History of Lincolnshire iii (Lincoln, 1998), p. 197). See also Swinderby, Lincolnshire (q.v.). Market town c.1600 (Everitt, p. 474). Fair 1587, 24 Jun (Harrison, p. 394). See also J.W.F. Hill, Medieval Lincoln (Cambridge, 1948), passim and especially pp. 153-4, 359-66. (Letters, S., 2003, Gazetter of Markets and Fairs in England and Wales to 1516 (Centre for Metropolitan History) online copy)

¤¤¤¤¤