Limerick was given a grant of murage dated 1/9/1375.

De muragio civibus Lymerick. concesso.
{ } SUPPLICARUNT nobus dilecti nobus major Ballivi & communitas Civitatis nostre lymer' quod cum nos vicesimo {quar } nostri Angl' quadrangesimo quinto per literas nostras patents inter cetera perdonaverimus & remiserimus eisdem majori balli{ as} & singulas pecuniarum summas ad nos seu heredes nostros de firma nostra dicte civitatis quam de nobis { } pro triennio tunc proximo futur' pertinentes ad levand' videlicet per eosdem majorem & Ballivos modo debito {super def } Civitatem eminentibus fidelicet expendend' prout in eisdem literis plenius continetur ac postmodum vicesimo quarto die Januar' anno dicti regni nostri quadragesimo sexto per quasdam alias literas nostras patentes ut civitas praedicta undique fortius quam protunc fuit muro lapideo & kernellato contra hibernicorum inimicorum & rebellium nostrorum parcium eidem Civitati circumjacencium insidias & jacula muniretur & clauderetur de gracia speciali similiter pardonaverimus & remiserimus eisdem a festo sancti michaelis post dictam vicesimum quartum diem proximo sequent' universas & singulas pecuniarum summas ad nos seu heredes nostros de firma Civitatis praedicte ut praedictur pertinentes pro triennio post dictum festum proximo sequen una cum custuma sive subsidio lanarum coriorum & pellium lanutarum ac aliarum mercandisarum quarumcumque tam per cives Civitatis praedicte quam alios mercatores quoscumque indegenas vel alienigenas infra tempus praedictam ad stapulam nostram ibidem adductorum seu adducendorum ibidem cokettatorum & custumatorum ad opus nostram pertinentes habend' videlicet absque aliquo a nobus inde reddendo prout in eisdem literas nostris plenius continetur dicte que custume & firma per eosdem majorem Ballivos & communitatem super reparacionem & fortificacionem dicte Civiatis bene & fideliter expendite & solute ad eandem Civitatem muro lapideo & kernellato in forma praedicta claudend' & alios defectus ejusdem emendand' hucusque non sufficiant nes aliqualiter sufficere possint sibi firman & custumas praedictas per aliquod certum tempus ut ipsi opera fortalicia & garnesturas ejusdem Civitatis per ipsos juxta avisamentum consilii nostri in terra nostra praedicta incepta in relevacionem fidelium nostrorum & repressionem ac resistenciam dictorum mimicorum nostorum debite perficere valeant et ipsos de quocumque compoto nobus ad scaccarium nostram hibern de firma & custumis praedictis tam de tempore praeterito quo sic ut praedicitur eas perciperunt habuerunt quam pro tempore quo eas exnunc ex causis praedictis dare & concedere voluerimus aliqualiter reddendo erga nos exonerari & quietos fieri ac eciam quod non compellantur ad computand' de majori summa firme sue praedicte seu ad plus inde levand' quam a tempore combustionis dicte Civitatis inde levaverint & imposterum fuerit inde levabilis sive de eadem { } possint levare de gracia nostra speciali concedere dignaremur Nos sdvertentes bonum locum & relevamen que eadem civitas {nunc} fidelibus nostris parcium eidem adjacencium & aliis ibidem venientibus jamdiu tenuit & indies tenere non desistit necnon onera excessiva que communitas praedicta jam per tallagia & alia subsidia pro sustentacione diversorum hominim occione diversarum guerrarum ibidem morancium sustinuerunt & imposterum sustinere & supportare oportebit Ac proinde reparacionem & emendacionem ejusdem Civitatis in relevacionem & confortacionem civium nostrorum ibidem intime desiderantes de avisamennto dilecti & fidelis nostri Will' de Wyndesore Gubernatoris & custodis terre nostre hibern ac aliorum de consilio nostro fortalicia & opera per dictos majorem Ballivos & communitatem in fortificacionem ejusdem ut premittitur inchoata quam necessaria pro salcacione & defensione ejusdem Civiatis sint & oportuna cirumspecte intuencium considerata que paupertate & inopia communitatis praedicte in auxilium perfeccionis operum praedictorum & aliorum defectuum ibedem reparandorum dedimus & concessimus eisdem majori Ballivis & communitati tam firman nostram dicte Civitatis praedictam quam custumas nostras de Coket & alias quascumque custumas praedictas de quibuscumque mercandisis infra portum & libertatem Civitatis praedicte nobus sicut praedictum est debitas ad nos & heredes nostros quoquo modo pertinen' habend' & precipiend' per tres anoos post finem dicti ultimi termini sibi ut praedicitur per nos concess' proximo sequentes plenar' complend' ex causis supradictis absque aliquo nobus seu dictis heredibus nostris durante eodem termino { } volumus eciam ulterius & eis de gracia nostra concedimus quod ipsi de quocumque compoto nobus ad acaccarium nostram praedictum { } pro custumis praedictis tam de tempore quo eas ut premittitur habuerunt & preceperunt quam de tempore eis jam { } concesso erga nos totaliter exonerentur & quieti sint Ita semper quod iidem major Ballivi & communitas coram certis auditoribus ad idem compotum in forma debita apud eandem Civitatem audiend' per nos assignand' de temporibus praedictis tam praeteritis quam futur' de anno in annum fidelem compotum reddant volentes itaque quod ipsi in eodem com{ } compellantur ad computand' de majori summa dicte firme sue quam per supervisores operus nostrorum in eadem civitate {seu per inquisico } coram praefatis auditoribus si necesse fuerit modo debito capiend' i{ } valeat { } a tempore combustionis praedicte inde debite levar' potuissent & imposterum debite r'onabiliter inde levar { } allocatis sibi redditibus de terris & ten' vastis & disrutis & unde proficua nullaten{ } habere vel percipere possint &quod ipsi quandam portam de maeremio idoneam in castro nostro ibidem de exitibus firme{ } custumarum praedictarum infra { } dictam fac' & componant et quod ipsi Patricium ffox de quodem annuo redditu { } ipse pro quibusdam ten' suis in Balysyde que est infra libertatem ejusdem Civitatis eis annuatim { } solucionis firme sue praedicte reddere deberet pro eo quod eadem ten' dirruta jacent & vasta in auxilium repara { } ficacionis ten eorumdem durante termino supradicto exonerarent proviso semper quod denarii de firma & custumis praedicte { }atim pro dicto ultimo triennio provenient esper ballivos ejusdem Civitatis qui pro tempore fuerint integre leventur & { } & in perfeccionoe operus praedictorum & reparacionoe & emendacionoe aliorum defectuum ejusdem Civitatis qui pro tempore fuerint integre leventur & { } & in perfeccionoe operus praedictorum & reparacionem & emendacionoe aliorum defectuum ejusdem Civitatis per disposicionem ordinacionem { } visum praefati Patricii ac Gilberti fitus Thomas & Johanis Banbery Civium dicte Civitatis per tempus {praedictam } fidelicet expendantur & presolvantur & quod completo termino praedicto iidem Major Ballivi & communitas firmam & custuma { } praedictas nobus extunc annuatim reddant Nolentes quod iidem major Ballivi & communitas heredes aut successores sui seu eorum aliquis occionone non solucionois firme aut custumarum praedictarum per tempus praedictam per nos vel heredes nostros Thes' & Barones de scaccario praedicto aut alios ballivos seu ministros nostros quoscumque occiononentur molestentur in aliquo seu { }nentur In cujus &c' T' praefato Gubernator apud lymer' primo die septemb'r.
1 Sep. 1375 Limerick
The K.'s beloved mayor, bailiffs and commonalty of his city of Limerick.
The mayor, bailiffs and community of the city of Limerick petitioned that two grants were made to them in 45 Edw. III and 46 Edw. III of the farm and customs of the city to repair and fortify it, and the said customs and farm were faithfully expended by them on the city's repair and fortification. GRANT, by the advice of William Windsor, governor, and the K.'s council, to them of the said farm and the customs of the cocket, and all other customs on merchandise within the port and liberty of that city for a term of three years following the end of the last term granted to them. They are to be totally exonerated from rendering any account at the K.'s Ex. both for the existing term and for the term now granted, provided that they make their account before auditors appointed by the K. to audit the said account in due form at the said city for the said terms.
Attested: , governor
Rex, ad petic' majoris, ballivor' et communitatis civit' Lym', (recit' duas concessiones eis an' 45 et 46 f'cas de firma et custumis civitat', ad eam reparand' et fortificand', et dictas custumas et firmam per eosd' super reparacionem et fortificacionem dicte civit' fidelit' expensas fuisse); de avis' Wilhemli de Wyndesore gubernatoris et consil' concessit eis tam dictem firmam quam custumas de coket et alias quascumq' de quib'cumq' mercandisis inf' portum et libertat dicte civit', habend per 3 an' post finem ultimi termini eis concess'; ac atiam quod ipsi de quocumq' compoto ad scaccarium tam de tempere quo eas ut premittitur habuer' quam de temp' eis , totalitur exon'entur et quieti sint; ita semper quod coram ad idem compotum in forma debita apud dictam civit' audiend' per Regum assignand' de dictis temporib' . Lym', 1 Sep.

Granted by Edward III. (Regnal year 49). Granted at Limerick. Granted by Gubernator.
Primary Sources
Commissioners on the Public Records of Ireland, 1889 (prepared 1829-30), Chartae Privilegia et Immunitates, being transcripts of charters and privileges to cities, towns, abbeys and other bodies corporated, 18 Henry II. to 18 Richard II., 1171 to 1395 (Dublin; Irish Record Commission) p. 71 (Ref. E Rot. Pat. 49 Edw. III m. 18 f.)
A Calendar of Irish Chancery Letters, c. 1244-1509, PR 49 Edw. III View CIRCLE record

Lenihan, M., 1866, Limerick, its history and antiquities (Dublin) p. 739 online copy

Comments
until 1370 - after which grants become more or less continuous (CPI 71, 74, 88). They involve grants of a custom known as 'cocket' (Thomas)
Edward III., in the forty-fifth, forth-sixth, and forty-ninth years of his reign, made temporary grants to the mayor, bailiffs, and commonalty, of the customs of the cocket, and other customs of merchandise due to the crown, to be expended on the reparation and fortification of the city. The last of these grants, 1st September, 49 Edw. III. (1375) is for three years and is enrolled. (Rot. Pat. 49 Edw. III. m. 18.f.) (MCI)
LIMERICK GRANTS, AND WHERE TO BE FOUND (NOT ABSTRACTED).
31st Edw.I. a 13. Confirmatio Liberlatis.