Berwick-upon-Tweed (Berewici super Twedam) was given a grant of murage dated 26/2/1348.

Mandatur quod muri Berewici et pons inter oppidum et castrum reparentur.
Rex dilecto clerico suo Willelmo de Kelleseye camerar' ville Berewici super Twedam salutam. Quia datum est nobis intelligi quod quedam pecie & perticule tam murorum dicte ville Berewici quam pontis inter eandem villam & casrum nostram ibidem dirrute {sic} & confracte ac ad terram prostrate existunt per quod dampnum & piculum dicte ville nostre & hitoribus ejusdem de facili quod absit poterunt evenire Nos volentes ex causa praedicta reparato'em & emendato'em murorum & pontis praedictorum prout convenit maturari vobis mandamus quod dictas pecias & perticulas murorum & pontis praedictoram sic confractas & prostratas cum celeritate qua fieri poterit per visum & testimonium dilecti & fidelis nostri Waleri de Creyk de denar' de subsidio quod de lanis coriis & pellibus lanutis extra portum dicte ville Berewici ducend' per vos colligi & recipi mandavimus provenientibus reparari & emendari fac' Et de custibus quos circa reparato'em praedictas per visum & testimonium hujusmodi rationabiliter appofueritis vobis in compoto vostro debitam allocato'em habere faciemus.
T. ut supra. {T.R. apud Westm' xxvj die Febr'.} Per breve de privato sigillo

Granted by Edward III. (Regnal year 22). Granted at Westminster.
Primary Sources
Macpherson, D., Caley, J. and Illingsworth, W. (eds), 1814, Rotuli scotiae in Turri londensi et in Domo capitulari westmonasteriensi asservati (Record Comission) Vol. 1 p. 714

¤¤¤¤¤