Bayonne (Baone) was given a grant of murage dated 2/9/1224.

Wording
Wasconia. Rex majori et probis hominibus Baone, salutem. Sciatis quod concessimus vobis in auxilium ville vestre firmande redditum ville illius, scilicet, xxv libras sterlingorum per annum percipiendas a festo Sancti Michaelis anno regni nostri viij usque in iiij annos proximo sequentes.
In cujus etc. Teste rege, ut supra. {apud London, ij die Septembris, anno regni nostri viij, coram justiciario, et Bathoniensi episcopo.}
July 29. 1228. Windsor. 12 Henry III
Wasconia: de redditu Burdegale et Baione. — Rex majori et juratis Burdegale, salutem. Quia terminus concessionis nostre, quam vobis fecimus de redditu civitatis nostre Burdegale habendo in auxilium civitatis nostre predicte claudende, jam instat et ad festum Sancti Michaclis anno etc. xij preteribit, vobis mandamus quod a predicto festo Sancti Michaelis inantea quamdiu nobis placuerit, de redditu predicte civitatis nostre dilecto et fideli nostro Henrico de Trublevill, tamquam senescallo nostro, intendentes sitis et respondentes.
Teste ut supra. {Teste rege, apud Windlesor, xxix die Julii.}
Eodem modo scribitur majori et juratis Baione de redditu ejusdem civitatis Baione.