Hereford (Herefordie) was given a grant of murage dated 17/11/1228.

Wording
De clausura ville Herefordie.—Rex probis hominibus suis Herefordie, salutem. Sciatis quod concessimus vobis in auxilium ville vestre claudende, ad securitatem et tuitionem ejusdem ville simul et partium adjacentium, quod capiatis singulis septirnanis usque in unum annum a festo Natalis Domini anno regni nostri xiij,
de qualibet caretta sive carro comitatus Herefordie ferente res venales in eandem villam Herefordie ibidem vendendas, unum obolum:
et de qualibet caretta sive carro alterius comitatus ferente res venales in eandern villam ibidem vendendas, unum denarium:
et de quolibet summagio rerum venalium ibidem vendendarum preterquam de summagio busche, unum quadrantem:
et de quolibet equo et equa, bove et vacca venali illuc ductis ad vendendum, unum obolum:
et de x ovibtis vel capris vel porcis illuc ductis ad vendendum, unum denarium:
et de quincque ovibus vel capris vel porcis, unum obolum
ita tamen quod occasione istius concessionis nostre de hujusmodi carettis, carris, summagiis, equis, equabus, bobus, vaccis, ovibus, capris vel porcis venalibus nichil capiatur post predictum terminum completion; set statim completo termino illo, cadat consuetudo ilia et penitus aboleatur. Et ideo vobis mandamus quod in auxilium ville vestre claudende, predictam consuetudinem capiatis usque ad terminum predictum, sicut predictum est.
Teste rege, apud Westmonasterium, xvij die Novembris, anno regni sui xiij.
Et mandatum est vicecomiti Herefordie quod predictum concessionem per totam balliam suam clarnari faciat et teneri usque ad terminum predictum, sicut predictum est.
Teste ut supra.

Granted by Henry III. (Regnal year 13). Granted at Westminster.
Primary Sources
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1903, Calendar of Patent Rolls Henry III (1225-32) Vol. 2 p. 228 online copy

¤¤¤¤¤