Salisbury was given a grant of murage dated 30/5/1378.

Wording
Grant to the mayor and commonalty of the city of New Sarum, on their petition to the king and Council for help to complete the trench round their city and wooden fence, of the profit of sealing cloth in that city for a year, and twenty oaks from the park of Claryndou or the forest of Bukholt or Grovele, wherever the justice of the forest shall deem least damage will arise by the same. {Foedera.} By bill of C.
Pro majore et communitate villae Novae Sarum.
Rex, omnibus ad quos, &c. Sciatis quod nos, ad supplicationem majoris et communitatis civitatis Novae Sarum, nobis et concilio nostro per petitionem suam suggerentium, ipsos quoddam fossatum circa villam praedictam, pro salvatione et defensione ejusdem villae et tocius patriae adjacentis, si periculum, quod absit, eveniret, facere incepisse, et quandam palam ligneam super fossatum praedictum construere proposuisse; ipsosque ad praemissa perficienda, absque nostro juvamine, nullatenus sufficere;
De avisamento concilii nostri praedicti, concessimus eisdem majori et communitati proficuum et emolumentum de sigillo nostro, ad pannos sigillandos ordinato, provenientia, in civitate praedictâ, per unum annum proximò futurum, percipienda; unà cum viginti quercubus ad maeremium aptis, in tali loco infra parcum de Claryndon, forestam de Bukholt, vel de Grovele, capiendis, ubi justiciario nostro forestae pro minori dampno nostro videbitur faciendo, in auxilium praemissorum. In cujus, &c.
Teste Rege, apud Westm', xxx. die Maii. Per billam concilii.

Granted by Richard II. (Regnal year 1). Granted at Westminster. Granted by bill of C..
Primary Sources
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1895, Calendar of Patent Rolls Richard II (1377-81) Vol. 1 p. 229 online copy
Rymer, T. (ed. A.Clark and F. Holbrooke), 1816-69, Foedera, Litterae & Acta Publica Vol. 4 p. 41

Crittal, Elizabeth (ed), 1962, 'Salisbury: Bridges, bars, gates and mills', VCH Wiltshire Vol. 6 p. 87-90 online copy

¤¤¤¤¤