Back to list

men of William, bishop elect of Worcester, and all churchmen of the diocese (hominibus venerabilis patris W. Wygorniensis electi et omnium ecclesiasticarum personarum de eadem diocesi) was granted an exemption from murage dated 21/10/1235.

Wording
Pro hominibus Wigorniensis electi.—Mandatum est baillivis Wigornie quod hominibus venerabilis patris W. Wygorniensis electi et omnium ecclesiasticarum personarum de eadem diocesi pacem habere permittatis (sic) usque ad octabas Sancti Hyllarii anno xxj. de consuetudine quam ab eis exigunt in villa Wigornie ad villam Wigornie claudendam. Teste rege apud Kenynton', xxj. die Octobris. Per electum Valentinum.
Jan. 27. 1237. Westminster 21 Henry III
Pro hominibus W. Wigorniensis electi.—Mandatum est ballivis Wigornie quod hominibus venerabilis patris W. Wigorniensis electi, et omnium ecclesiasticarum personarum de eadem diocese pacem habere permittant usque ad festum Sancti Michaelis anno xxj. de consuetudine quam ab eis exigunt in villa Wigornie ad villam Wigornie claudendam. Teste rege apud Westmonasterium, xxvij. die Januarii anno eodem.

Granted by Henry III. (Regnal year 20). Granted at Westminster.
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1908, Calendar of Close Rolls Henry III (1234-37) Vol. 3 p. 325 online
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1908, Calendar of Close Rolls Henry III (1234-37) Vol. 3 p. 411 online

Comments
Worcester got a new grant of murage on 28 July 1236. The working out of grants and exemptions was still in progress. Precedents needed to be set.

¤¤¤¤¤