Berwick-upon-Tweed (Berewyci) may have been given a grant of murage dated 1302-3.

Wording
EXTRACTS RELATIVE TO SCOTTISH AFFAIRS, FROM WARDROBE ACCOUNTS OF EDWARD I. AND OTHER MSS. PRESERVED IN THE BRITISH MUSEUM.
{COMPOTUS RICARDI DE BREMMESGRAVE APUD BEREWYCUM SUPER TWEDAM AXXO XXXI°.}

1302-3. foi.12, b. Magistro Reginaldo ingeniatori, pro cista ingenii vocati 'Segrave' de novo facienda in castro Berewyci, mense Februarii anno presenti, xxx borde de Estlande. Eidem pro planchura aeris cujusdem turris extra exteriorem pontem castri Berewyci de novo facti et pro quibusdam turribus in eodem castro reparandis, ac etiam pro diversis brettagiis in eodem castro faciendis dicto mense, tempore obsedicionis castri de Linliscu, et pro quibusdam targiis ad kernella in eodem castro pro ejusdem defensioue de novo faciendis, cc borde de Estlande, centum computato per vjxx.
Domino Roberto de Clifforde, pro quibusdam defectibus in claustrura circa villam Berewyci ad wardam ipsius domini Roberti per ipsum dicto mense emendandis, lx borde de Estlande.
Summa bordarum de Estlande cciiijxxx borde.
fol. 13. Magistro Eeginaldo ingeniatori, recipienti ingenium apud Berewicum, xxiiij die Julii, ad ducendum usque Breghyn ad dominum regem per mandatum domini regis, in navi Ricardi Bartholomei magistri de 'la Charite' de Bristlingeseye, pro obsedicione castri ibidem, unum ingenium novum vocatum 'Segrave' cum roellis eneys, poliis, fundis et omni alio apparatu novo. Item, iij corde vocate 'hausers' et vj corde minores, pro eodem ingenio. Item, iiijxx petras rotundas pro eodem. Item, x petras de chaunvre et super reparacione aliorum ingeniorum que duxit secum usque Breghyn in navi predicta die predicto, iiij coria tannata, lx bordas de Estlande, iiij petras et lviij nodos fili vocati 'pack thred' pro minutis cordis faciendis, iiij cheverons de quercu, dccc claves de ferro.
Magistro Thome de Algate fabro, pro diversis operibus ferreis ad ingenium vocatum 'Segrave' per ipsum et septem alios fabros mensibus Februarii, Marcii et Aprilis, factis, videlicet pro clavis, laqueis, spinellis, clickettis, anulis, pollicibus et axibus, ac eciam pro virga et fauxibus ejusdem ingenii de ferro ligandis, cciiijxx petras ferri. Item, in carbone marino circa eadem opera ferrea dictis mensibus expenditis, Ixxvj qr. carbonis. Item, in ferro expendito in clavis factis pro planchura aeris eujusdam turris extra exteriorem pontem castri Berewici de novo facte, emendacione diversorum turrium infra illud idem castrum, reparacione bretachiarum in eodem, et pro targiarvim faccione, mensibus predictis, vij petras ferri et duas qr. carbonis. Item, in ferro expendito pro clutis, clavis, et aliis diversis minutis ad rotas carrectarum in toto anno presenti, ac eciam pro clavis ad vina in diversis navibus stillanda 'et dennyngg' in diversis navibus ad diversa blada facienda, et pro emendacione celariorum et granariorum ubi necesse fuerit in eisdem, in toto anno presenti, lxiij petras di. ferri.
Summa ferri, cccxxx petras di. Summa carbonum marinorum, lxxviij qr. Probatum.
fol. 14, a. In carbonibus marinis expenditis ad comburendum in diversis celariis, tam in villa quam in castro Berewyci, pro vinis in eisdem salvandis, causa fortis gelu cum necesse fuerit anno presenti, xxviij qr. carbonum.
Ricardo Deveneys pro frumento cariando de granariis regis in villa Berewyci usque molendina de Edrington et Cawe ad molendum pro flore inde faciendo, anno presenti, xxxv sacci de canabo.
Eidem pro duobus pannis ad farinam floris superponendam per ipsum factis ibidem, mense Maii, xl ulnas canabi.
fol. 14, b. Magistro Willelmo plumbario, pro pulleis et ruellis jactandis in castro Berewyci pro ingenio de novo facto ibidem vocato 'Segrave,' ciiij'xxix lib. eris.

Granted by Edward I. (Regnal year 31).
Primary Sources
Bain, J. (eds), 1888, Calendar of documents relating to Scotland 1357-1509 (Edinburgh: H.M. General Register House) Vol. 4 p. 455-56 online copy

¤¤¤¤¤