Worcester (Wigornia) was given a grant of murage dated 25/10/1225.

Wording
{Rex probis hominibu}s Wigornie, salutem. Sciatis quod concessimus vobis in auxilium ville vestre claudende, ad securitatem et tuitionern ejusdem ville, simul et partium adjacentium, quod capiant (sic) singulis septimanis semel usque in duos annos a Purificatione Beate {Marie Virginia de quali} bet
caretta sive carro comitatus Wigornie ferente res venales in eandem villain Wigornie ibidem vendendas, j obolum:
et de qualibet caretta sive carro alterius comitatus ferente res venales in eandem villain ibidem vendendas, { . . . . : et de qu}olibet summagio rerum venalium ibidem vendendarum preterquam de summagio busche, j quadrantem:
et de quolibet equo, equa, bove, vacca venali illuc ductis ad vendendum, unum obolum:
et de x ovibus vel capris vel porcis ve{nalibus illuc ductis ad vend}endum, unum denarium:
et de v ovibus vel capris vel porcis, j obolum:
et de qualibet nave veniente in eandem villam Wigornie per aquam Sabrinam (sic) carcata rebus venalibus ibidem vendendis, quatuor denarios.
Ita tamen quod {hoc termino complete} de hujusmodi carettis, carris, summagiis, equis, equabus, bobus, vaccis, ovibus, capris vel porcis, vel nave veniente in villam Wigornie ferente res venales, nichil capiatur post predictos duos annos complet{es, sed omnino} cadat consuetude ilia et penitus aboleatur Et ideo vobis mandamus quod in auxiliimi predicte ville claudende predictam consuetudinem capiatis usque ad terminum predictum, sicut predictum este.
Teste me ipso, apud Westmonasterium {. . . . . anno et}c. nono, coram justiciario et Bathoniensi et Sarresburiensi episcopis.

Granted by Henry III. (Regnal year 9). Granted at Westminster. Granted by coram justiciario et Bathoniensi et
Sarresburiensi episcopis.
Primary Sources
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1901, Calendar of Patent Rolls Henry III (1216-25) Vol. 1 p. 555-6 online copy

Page, Wm and Willis-Bund, J.W. (eds), 'The city of Worcester: Introduction and borough' VCH Worcester Vol. 4 p. 373, 377-8 online copy

¤¤¤¤¤