There is associated evidence for murage, dated 1309, concerning Dublin.

Wording
Memorandum quod cum nuper preceptum fuisset maiori et ballivis civitatis Dublin, quod essent in scaccario hie, die Lune, in vigilia Sancti Martini, proximo preterito, ad reddendum domino, regi, compotum de toto tempore quo compotus ibidem debetur de civitate predicta ; et eciam preceptum fuisset eisdem maiori et ballivis, quod venire facerent hie ad eundem diem omnes collectores muragii qui in civitate predicta extiterunt ab anno regni Celebris memorie domini, Edwardi, quondam regis Anglie, patris, etc., duodecimo, usque ad diem predictam, ad reddendum inde compotum, etc.
Iidem maior, scilicet Robertus de Notingham, et ballivi, scilicet Ricardus de Sancto Olauo et Hugo de Carleton, venerunt hie ad diem predictam, et similiter venire fecerunt hie collectores muragii de toto tempore predicto, ad reddendum compotum suum in forma predicta.
Et de gracia curie hie etc., axl eorum requisicionem, datus fuit eis inde dies, per continuacionem, usque diem Veneris, in crastino Sancti Edmundi, regis et martyris; ut de die in diem, etc., pro co, maxime, quod dicti maior et ballivi et similiter dicti collectores muragii dicebant se minus esse inde consultos et provisos ad hujusmodi compotum suum reddendum, etc.
Ad quem diem, predicti maior et ballivi, et similiter collectores muragii predicti, vocati in pleno scaccario hie, ad compotum suum predictum reddendum, etc.
Predicti ballivi et collectores muragii venerunt. Et predictus maior non venit. Set Johannes le Decer, civis civitatis predicte, optulit se, locum tenentem predicti maioris, asserens ipsum inaiorem ivisse extra villam pro quibusdam negociis suis expediendis.
Et quia constat curie liic, quod predictus maior ivit extra villam, absque hoc quod ipse aliquem idoneum hominem de civitate predicta loco suo dimississet, et ipsum thesaurario et baronibus hie, tanquam locum suum tenentem, presentasset, prout moris est, et sic dimisit civitatem domini,regis, sine custode, in ipsius domini, regis, contemptum, necnon et civitatis sue predicte perdicionis periculum manifestum, consideratum est quod libertas civitatis predicte capiatur in manum domini, regis, per defaltam ipsius maioris, et quod assignentur custos et ballivi in eadem libertate ex parte domini regis, quousque, etc.
Postea, ad instanciam Roberti de Wilugliby, et aliorum civiuin civitatis predicte, asscrenciumpredietum Robertum de Notyngham, maiorem, etc., officium maioritatis sue ignorare in hoc parte, replegiata est eisdem civibus libertas sua predicta in eodem statu quo nunc, usque diem Lune proximam ante festum Sancte Katerine, virginis. Et idem dies datus est predictis ballivis, et similiter collectoribus muragii predicti, ad computandum super premissis.
Ad quern diem venit predictus Robertas de Notinghani et similiter ballivi cives et collectores muragii predicti.
Et datus est eis hide ulterius dies, in eodem statu quo prius, usque diem Lune, proximam post festum Sancti Andree, Apostoli.
Postea ad diem illam venerunt predicti Robertas de Notingham, ballivi et cives, ct similiter predicti collectores.
Et datus est eis inde ulterius dies, in eodem statu quo prius, usque diem Lune, proximam post festum Sancti Nicholai, ut de die in diem, etc.
Ad quern diem venerunt predicti Robertas de Notingham, ballivi et cives, et similiter collectores muraini predicti.
Et, ad instanciam domini Johannis Wogan, justiciarii Hibernie, et Walteri de Thornebury, cancellarii Hibernie, predicta transgressio pardonatur predicto maiori per thesaurarium et barones, etc.
Et libertas civitatis predicbe predictis civibus reliberata est et restituta {1309}.

Granted by Edward II.
Primary Sources
Memorandum Roll of Ireland iii, Edward ii, In termino Sancti Michaelis, m. 7 - "Dublin: Libertas civitatis Dublin capta in masum domisi regia."
Gilbert, J.T. (ed), 1870, Historical and Municipal Documents of Ireland, From the Archives of the City of Dublin &c. 1172-1320 Rerum Britannicarum Medii Aevi Scriptores (Rolls Series) p. 285-87 {Full latin transcription}

Comments
Robert de Notingham, mayor, Richard de St. Olave and Hugh de Carleton, bailiffs of Dublin, are called upon to render in the exchequer their accounts for murage. The bailliffs, with collectors of murage, appear. John le Decer presents himself in place of the mayor, absent from town on his own affairs. The court orders the liberty of the city to be taken into the king's hands, and committed to royal officers, for the act of the mayor in quitting it without having appointed a proper deputy, approved at the exchequer. Robert de Wilughby and other citizens afterwards plead the mayor's ignorance of this part of his duty, and, at the instance of the justiciary and chancellor, he is subsequently pardoned, and the liberty of the city restored.

¤¤¤¤¤