Back to list

merchants of Germany (mercatoribus de terra regis Alemannie) was granted an exemption from murage dated 16/6/1234.

Wording
Pro mercatoribus de terra regis Alemannie.—Mandatum est majori et vicecomitibus London' quod occasione concessionis domini regis eis facte ad claudendum civitatem Lond', nullam capiant consuetudinem vel exigant de mercatoribus de terra regis Alemannie vel archiepiscopi Coloniensis, set exactionem illam ponant in respectum donec dominus rex ad partes illas venerit et cum predictis majore et vicecomitibus locutus fuerit. Teste rege ut supra. {Teste rege apud Theok', xvj. die Junii.}

Granted by Henry III. (Regnal year 18). Granted at Tewkesbury.
Maxwell Lyte, H.C. (ed), 1905, Calendar of Close Rolls Henry III (1231-34) Vol. 2 p. 453 online